Agility, Obedience

2013.04.16.

Sűrű hétvégénk volt. Szombaton Árpikutyával Veszprémben voltunk agilityversenyen, vasárnap pedig Ganttal Győrben obedience vizsgán. Mindkettőről írtam egy rövid beszámolót.

 

Szuper helyszínen rendezték meg az első veszprémi agilityversenyt. Csodálatos parkos terület, sziklafallal, csörgedező patakkal, füves réttel. Az idő sem volt rossz, napos-felhős, hűvös, de száraz, leszámítva egy pár perces kis záport a végén. Maga a verseny is rendben volt, gördülékeny, versenyzőbarát lebonyolítással. Panaszunk igazából csak a saját teljesítményünkre lehet, de ezt főleg az edzéshiányra fogom, hiszen sem a hó, sem az árvíz nem tette lehetővé, hogy gyakoroljunk, így nem túlzás, hogy ősz óta nem láttunk agilitypályát. Ezek után nem meglepő a két kizárás, főleg, hogy az open pályákhoz azért még nem is vagyunk elég rutinosak Árpikutyával. Az A1ek már jól mennek, de az open futamokban el szoktunk veszni. Most is így történt, de nem bánom, ettől még vidám napunk volt. Fotóztam sokat, jól teljesít az új objektív, bár még szoknom kell.

Meg kell még jegyeznem, hogy abszolút pozitív élményeim vannak a kutyás viszonyokat illetően. Annak ellenére, hogy Veszprém kedvelt parkjában volt a verseny és sok néző, járókelő volt a környéken, sokan szabadon engedték a kutyájukat, akik kulturáltan tudtak viselkedni, játszani, létezni a pálya környékén, illetve a parkban, amivel sem a versenyt, sem a nézőket, sem a járókelőket nem zavarták meg. Ausztriai, szlovéniai élményeim közel sem voltak ilyen jók, ott szigorúan mindenki pórázon mászkált és nagy ívben kerültek minket, nehogy összetalálkozhassanak a kutyák. Itt jóval természetesebb volt a hangulat, de nem kaotikus. Nem voltak szanaszét lézengő kutyák. Azért részletezem ezt ennyire, mert az utóbbi időkben szinte teljesen kimaradtam a magyar agilitys világból, tehát nem voltak friss élményeim.

A pálya mellett csörgedezett egy kis patak, aminek a medre kavicsos volt. Aki ismeri Árpikutyát, innentől már ki is találhatja, mi volt a kedvenc szabadidős elfoglaltsága. Talált :) Jó pár kavicsot kimentett a vízből. Egyébként ügyesen viselkedett önmagához képest, a bűnlajstroma nem lett fél oldalnál hosszabb, annak a nagy részét is az tette ki, hogy folyton kiült a boxa elé, ahelyett, hogy bent pihent volna, de ő már csak ilyen rosszcsont.

 

Másnap Győrbe mentünk Ganttal, obedience vizsgára. Legelsőként kellett pályára lépnünk, ezért időben elindultunk, hogy legyen időnk akklimatizálódni, bemelegíteni. Családias hangulatú rendezvény volt, viszonylag kevés indulóval. A teljesítményünkre nem lehet panasz, egyedül a négyzetbe küldést rontottuk el megint (ősszel is ez volt a 0 pontos gyakorlatunk), hiába gyakoroltam rengeteget. Ha az meglett volna, akkor meg lett volna a kitűnő minősítés és készülhettünk volna az 1-es szintre, így viszont lecsúsztunk róla és maradunk kezdőben. Azonban így is a második legjobb eredményünk lett. A távolságkontrollnak kifejezetten örültem, ebben léptünk a legtöbbet előre, de Gant egész teljesítménye rendben volt. Lehetett volna vidámabb, oldottabb, de így sem volt vészes. Azt a négyzetet meg lesz időnk őszig felgyúrni...

Itt is folyt valami víz a pálya mögött, de ez - mint később kiderült - elég mély volt, de ránézésre nem nagy, inkább patak, mint folyó. Gant nincs oda a vízért, így csak csánkig lépett bele, iszogatott. Én biztattam, hogy nyugodtan menjen beljebb, nem tudtam milyen mély. Ő arra számított, hogy sekély, így bátran beletrappolt, mígnem eltűnt lába alól a talaj és a feje búbjáig elmerült. Meglepetésében a túlsó parton kászálódott ki.

Szegény csikó most volt igazán bajban. Én ezen az oldalon, ő a túlparton és köztünk a veszedelmes víz. Szegénynek beletellett kis időbe, amíg megacélozta az akaratát és összegyűjtötte lelkierejét. Egy nagy ugrással próbált átjutni hozzám, de szegény ismét pórul járt, mert ahhoz azért széles volt a víz, hogy át lehessen ugorni, így beleloccsant a közepébe, ismét feje búbjáig. Hát így történt a kiscsikó és a mélyvíz találkozása.

Teljes galéria: Agilityverseny, Veszprém - 2013.04.13.

Teljes galéria: Obedience vizsga, Győr - 2013.04.14.

Vissza

Friss bejegyzések

összes cikk

 

Friss galériák

   

  Címkefelhő

   

  Linkek

   

  Legnézettebb képek

  Megtekintve: 2737

  Megtekintve: 2722

  Megtekintve: 2387

  Megtekintve: 2288

  Megtekintve: 2277

   

  Legnézettebb galériák

  2010.06.03. - Vizsgaeredmények
  2009.01.31. - Őrző-védő
  2009.12.20. - Havas K99 vizsga
  2011.09.18. - Alapfokú tanfolyamok
  2009.11.14. - K99 Vizsga, lovas képek
  2009.10.07. - Kutyaovi és suli
  2010.08.19. - Ösztönkezelési szeminárium
  2009.10.14. - Ökofarm Lábatlan mellett
  2012.07.13. - Új fejezet?
  2011.12.23. - Tűzgyújtás a fény születésekor

   

  Kontakt, info