Reményteljes új esztendő

2011.01.01.

Pár óra alvás, és a szilveszteri buli érzésmaradványainak csillapulása után visszatekintettem a tegnapi napra. Nem akármilyen utat jártunk be ebben az évben, amelynek a tegnapi túra lett a koronája.

23 kutya és több, mint 30 kétlábú túrázott velünk a Csácsi-hegy varázslatos völgyei és hegyhátai között. Törpe tacskótól a német dogig, kutyaovisoktól, alapfokot, középfokot végzetteken keresztül a veteránokig minden korosztályú, képzettségű és előéletű kutya együtt, szabadon, minimális összezördülésektől eltekintve teljes békességben tette meg gazdájával a 10km körüli távolságot. Utunkat más túrázó csapatok, kutyasétáltatók és önsétáltató kutyák, vadcsapások - és a közelben talán vadak is - kísérték. Mindezek nem izzasztották meg gazdáinkat, így muszáj volt megmásznunk a legmeredekebb domboldalakat, hogy az élmény ne maradjon el.

Kutyaiskolai munkánkat ezernyi kétség, bizonytalanság, külső támadások szegélyezték és valószínűleg fogják is. Néha akár úgy is éreztük, hogy a hullámok átcsapnak fejünk felett, de mindezek után egy ilyen túra visszajelzés számunkra, hogy nem tévesztettük el az irányt, csak mennünk kell tovább. Azt semmilyen csillogás, produkció, elismerés nem helyettesítheti, ahogy a kutyák gazdáikkal ilyen természetes körülmények között így megállják a helyüket. Köszönöm minden kedves gazdinak, aki nekünk ajándékozta bizalmát és az oktatótársaimnak is, hogy eljuthattunk idáig. Hosszú és fáradságos út áll még előttünk, de az ilyen állomások, mint a tegnapi, új erővel töltenek fel. Így vágjunk bele az új évbe és álljunk elébe a jövő kihívásainak, amelyek mind fogódzót jelentenek a fejlődés hosszú útján.

Kívánok minden olvasómnak nagyon boldog új évet!

Teljes galéria: Szilveszteri GöcsejKK túra - 2010.12.31.

Vissza

Friss bejegyzések

összes cikk

 

Friss galériák

   

  Címkefelhő

   

  Linkek

   

  Legnézettebb képek

  Megtekintve: 2508

  Megtekintve: 2490

  Megtekintve: 2162

  Megtekintve: 2063

  Megtekintve: 2050

   

  Legnézettebb galériák

   

  Kontakt, info