Helyzetjelentés

2010.10.18.

A legutóbbi képes blogbejegyzés óta, vagyis körülbelül egy hónapja nem is vettem elő a fényképezőgépemet. Valahogy sosem éreztem rá késztetést. Ehhez nyilván az is hozzátartozik, hogy kutyaiskolavezetői szerepbe kerültem erre az őszre és szinte minden nap foglalkozásokat vezetek, van olyan nap, amikor egymás után négyet. De hogy mindez ne legyen elég még ehhez jön hozzá mindenféle egyéb foglalkozás és elfoglaltság és persze sok-sok zűr. Így mostanában alig internetezek, nem nagyon követem már a kutyás fórumokat, pihenésképpen inkább olvasok, vagy az erdőben sétálok. No persze az erdőbe vihetném magammal a gépet. Ezzel kapcsolatban az az élményem, hogy az előbbi bejegyzéshez hasonlatos erdei séták nem lennének ilyenek, ha egy fényképezőgép keresője mögül érzékelném a világot és nem közvetlenül. Nem azzal vagyok elfoglalva, hogy megörökítsem és hazavigyem a pillanatokat, hanem, hogy minél mélyebben átéljem őket és jelen legyek.

Emellett persze javíthatatlan vagyok, mert gyakran előveszem a fotós apróhirdetéseket és figyelemmel kísérem az új gépek árainak alakulását is. Egy Nikon D7000 nagyon bejönne, viszont a 300 ezres induló árával inkább nem szemezek. Sokáig a D90-re vártam, az most már egyre elfogadhatóbb áron van (180e körül), de most, hogy kijött a D7000, az annyival jobbnak tűnik, hogy elbizonytalanít. Pedig most év végére szerettem volna beújítani egyet.

És persze itt van az objektív kérdés is. Ha jobbat akarok a mostaninál, akkor 200e alatt nem is nagyon nézelődhetek, max a használtpiacon, hátha kifognék egy jót. Mindezt úgy, hogy közben eltelt egy hónap, hogy nem is fotóztam. Az élet nagy kérdései :)

A kutyikák rendben vannak, őket nem hanyagoljuk el (annyira). Ha nem az erdőben sétálunk, akkor a kutyasuliba viszem őket, hogy egy-egy foglalkozás előtt-után kis időt rájuk is tudjak szánni. Dzsinn és Jack már nyugdíjasok, ők türelmesek és megbecsülnek minden velük töltött percet, de ha épp kevesebb időm van, azt is megértik. Ellenben Árpikutyán nem lehet spórolni. Becsületére váljon, hogy ha ugyan rövid időkre is, de meg tudom mozgatni, utána az egész napot átalussza nyugiban, vagy Lilivel gyúrják egymást. Vizsgára készülést elengedtem a rövidtávú céljaim között. Nem voltunk mostanában nyomkövetni, őv-re ritkán ugyan, de sor kerül. Ügyességi feladatokkal, klikkerrel néha dolgozgatunk, de csak úgy ímmel-ámmal. Viszont egyre jobban kezelhető. November elejére véget ér a kutyasulis, tanfolyamos pörgés, utána mindannyian jobban rá fogunk koncentrálni a saját kutyáinkra, már vannak is terveink a sulis barátaimmal.

Addig is néhány kép, bizonyítékul, hogy élünk és virulunk :)

Megtekintve: 572

Megtekintve: 284

Megtekintve: 304

Megtekintve: 334

Megtekintve: 341

Megtekintve: 327

Megtekintve: 283

Megtekintve: 305

Megtekintve: 330

Megtekintve: 300

Megtekintve: 307

Megtekintve: 303

Megtekintve: 289

Megtekintve: 299

Megtekintve: 300

Megtekintve: 284

Megtekintve: 278

Megtekintve: 265

Megtekintve: 325

Megtekintve: 273

Megtekintve: 247

Megtekintve: 309

Megtekintve: 286

 

Összesen 23 kép tartozik a cikkhez.

Vissza

Friss bejegyzések

összes cikk

 

Friss galériák

   

  Címkefelhő

   

  Linkek

   

  Legnézettebb képek

  Megtekintve: 2508

  Megtekintve: 2490

  Megtekintve: 2162

  Megtekintve: 2063

  Megtekintve: 2050

   

  Legnézettebb galériák

   

  Kontakt, info