Helyzetjelentés

2010.10.18.

A legutóbbi képes blogbejegyzés óta, vagyis körülbelül egy hónapja nem is vettem elő a fényképezőgépemet. Valahogy sosem éreztem rá késztetést. Ehhez nyilván az is hozzátartozik, hogy kutyaiskolavezetői szerepbe kerültem erre az őszre és szinte minden nap foglalkozásokat vezetek, van olyan nap, amikor egymás után négyet. De hogy mindez ne legyen elég még ehhez jön hozzá mindenféle egyéb foglalkozás és elfoglaltság és persze sok-sok zűr. Így mostanában alig internetezek, nem nagyon követem már a kutyás fórumokat, pihenésképpen inkább olvasok, vagy az erdőben sétálok. No persze az erdőbe vihetném magammal a gépet. Ezzel kapcsolatban az az élményem, hogy az előbbi bejegyzéshez hasonlatos erdei séták nem lennének ilyenek, ha egy fényképezőgép keresője mögül érzékelném a világot és nem közvetlenül. Nem azzal vagyok elfoglalva, hogy megörökítsem és hazavigyem a pillanatokat, hanem, hogy minél mélyebben átéljem őket és jelen legyek.

Emellett persze javíthatatlan vagyok, mert gyakran előveszem a fotós apróhirdetéseket és figyelemmel kísérem az új gépek árainak alakulását is. Egy Nikon D7000 nagyon bejönne, viszont a 300 ezres induló árával inkább nem szemezek. Sokáig a D90-re vártam, az most már egyre elfogadhatóbb áron van (180e körül), de most, hogy kijött a D7000, az annyival jobbnak tűnik, hogy elbizonytalanít. Pedig most év végére szerettem volna beújítani egyet.

És persze itt van az objektív kérdés is. Ha jobbat akarok a mostaninál, akkor 200e alatt nem is nagyon nézelődhetek, max a használtpiacon, hátha kifognék egy jót. Mindezt úgy, hogy közben eltelt egy hónap, hogy nem is fotóztam. Az élet nagy kérdései :)

A kutyikák rendben vannak, őket nem hanyagoljuk el (annyira). Ha nem az erdőben sétálunk, akkor a kutyasuliba viszem őket, hogy egy-egy foglalkozás előtt-után kis időt rájuk is tudjak szánni. Dzsinn és Jack már nyugdíjasok, ők türelmesek és megbecsülnek minden velük töltött percet, de ha épp kevesebb időm van, azt is megértik. Ellenben Árpikutyán nem lehet spórolni. Becsületére váljon, hogy ha ugyan rövid időkre is, de meg tudom mozgatni, utána az egész napot átalussza nyugiban, vagy Lilivel gyúrják egymást. Vizsgára készülést elengedtem a rövidtávú céljaim között. Nem voltunk mostanában nyomkövetni, őv-re ritkán ugyan, de sor kerül. Ügyességi feladatokkal, klikkerrel néha dolgozgatunk, de csak úgy ímmel-ámmal. Viszont egyre jobban kezelhető. November elejére véget ér a kutyasulis, tanfolyamos pörgés, utána mindannyian jobban rá fogunk koncentrálni a saját kutyáinkra, már vannak is terveink a sulis barátaimmal.

Addig is néhány kép, bizonyítékul, hogy élünk és virulunk :)

Megtekintve: 557

Megtekintve: 271

Megtekintve: 291

Megtekintve: 321

Megtekintve: 328

Megtekintve: 313

Megtekintve: 268

Megtekintve: 290

Megtekintve: 317

Megtekintve: 287

Megtekintve: 294

Megtekintve: 288

Megtekintve: 275

Megtekintve: 286

Megtekintve: 286

Megtekintve: 270

Megtekintve: 263

Megtekintve: 252

Megtekintve: 312

Megtekintve: 258

Megtekintve: 234

Megtekintve: 294

Megtekintve: 273

 

Összesen 23 kép tartozik a cikkhez.

Vissza

Friss bejegyzések

összes cikk

 

Friss galériák

   

  Címkefelhő

   

  Linkek

   

  Legnézettebb képek

  Megtekintve: 2455

  Megtekintve: 2438

  Megtekintve: 2103

  Megtekintve: 2008

  Megtekintve: 1996

   

  Legnézettebb galériák

   

  Kontakt, info