Állatorvosnál

2010.05.08.

Megjöttünk az állatorvostól. Elsőnek Árpi kutya volt a soros. Alig bírta kivárni, hogy sorra kerüljön, annyira akart bemenni. Megpróbálkozott a nyitott ablakon is (lásd a fotón). Amikor bementünk, semmi megilletődöttséget nem mutatott, lecsatoltam a pórázt, ő pedig körbejárta, körbeszaglászta a rendelőt, rövid úton megtalálta a gyógytápos zsákokat, felágaskodott a szekrényekre, asztalokra, egy szóval otthon érezte magát.

Legalábbis mindaddig, amíg el nem kedztük vizsgálni. Az oldalára fektetéssel nem volt gond, de amikor a doki elkezdte tapogatni, nézegetni, akkor már volt egy kis aggodalom, befeszítette a lábát. A combján levő kisebesedés már gyógyulófélben van, így valószínűleg nem allergia. Az állandó köröm és mancs rágásra és nyalogatásra nem találtunk semmi megfigyelhető indokot, így egyelőre várunk vele. lehet, hogy rossz szokás, feszültségoldás, ami nem igényel gyógyszeres kezelést. Mindenesetre abban maradtunk, hogy folyamatosan figyelem és ha kipirosodás, kisebesedést találok, akkor veszünk belőle bőrkaparékot, mert elképzelhető, hogy gombásodás áll a dolog mögött.

A hátsó lábainak olykori furcsa mozgását illetően a dokink jól megcsavargatta, áttapogatta az ízületeket. Ehhez feltettük Árpit az asztalra és ott is elfektettük oldalra. Itt ismét befeszített, de aztán szép lassan kioldódott. A vizsgálat eredménye kedvező volt. Biztosan nem súlyos diszpláziás, mert sem fájdalmai nem voltak, sem az ízületek nem voltak kiugraszthatóak. A combizmai jó erősek, viszont a nemtudommilyenlatinnevű izmai (középen, ami összefogja a csípő környékét) elég alulfejlettek, ami német juhászoknál tipikus tünet. Ez okozhat némi természetellenes mozgást esetleg. Majd a későbbiek során még odafigyelek rá, mert alapvetően az ugrásokkal nincs baja, vágtázik is, csak általában nem sokáig. Röntgent egyelőre nem csináltatunk, ha csak nem lesznek még aggasztó jelek.

Árpi kutya után Dzsinn és Jack is sorra került az évi rendszeres veszettség és kombinált oltásra, továbbá Dzsinntől vittünk vizeletmintát is, mert másfél éve egy laborvizsgálat húgyköveket mutatott ki nála, akkor átálltunk c/d gyógytápra, majd fél éve visszaálltunk simára. A tesztcsík szerint minden rendben levőnek tűnik, de megvárjuk a részletes elemzést. Összességében ahhoz képest, hogy német juhászok és közel 9 évesek, jó egészségnek örvendenek. Reméljük, így marad még sokáig, és Árpi kutyával sem lesz semmi gond.

Megtekintve: 605

Megtekintve: 355

Megtekintve: 319

Megtekintve: 357

 

Összesen 4 kép tartozik a cikkhez.

Vissza

Friss bejegyzések

összes cikk

 

Friss galériák

   

  Címkefelhő

   

  Linkek

   

  Legnézettebb képek

  Megtekintve: 2508

  Megtekintve: 2490

  Megtekintve: 2162

  Megtekintve: 2063

  Megtekintve: 2050

   

  Legnézettebb galériák

   

  Kontakt, info